شنبه ۲۴ دی ۱۴۰۱ - ۱۶:۱۶

دبیرکل در دیدار با بانوان همکار در ستاد نهاد مطرح کرد؛

تلاش توأمان ستاد و صف برای ارتقای ماهیت کتابخانه‌های عمومی

دیدار و گفت و گئی دبیرکل نهاد با بانوان همکار در جشن سالروز ولادت حضرت فاطمه (س) و روز زن

مهدی رمضانی در مراسم گرامیداشت سالروز ولادت حضرت فاطمه زهرا(س) و روز زن، گفت: برای اصلاح فضا، ابتدا باید به خودمان نگاه کنیم؛ بعد از آن ابتدا خود و سپس جامعه را اصلاح کنیم. اگر بی‌تفاوتی اجتماعی نسبت به کتابخانه‌ها اتفاق بیفتد، ماهیت ما تحت‌الشعاع قرار می‌گیرد. ماهیت ما نه با افزایش حقوق، بلکه با عملکرد، ارتباطات و ایفای نقش، تقویت می‌شود. منافع ما به هم گره خورده است و وجود ستاد به وجود کتابخانه وابسته است.

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور، مراسم گرامیداشت سالروز ولادت حضرت فاطمه زهرا(س) و روز زن، ویژه بانوان شاغل در ستاد نهاد ۲۱ دی ماه با حضور مهدی رمضانی، دبیرکل نهاد و جمعی از مدیران در سالن آمفی تئاتر کتابخانه مرکزی پارک شهر تهران برگزار شد.

مهدی رمضانی، دبیرکل نهاد در این مراسم ضمن تبریک ولادت حضرت زهرا(س) و روز زن و گرامیداشت یاد امام خمینی(ره)، شهدای انقلاب اسلامی، شهدای مدافع حرم و مدافع امنیت و مادران درگذشته، گفت: حضرت زهرا(س) شخصیتی کامل و الگویی فراگیر برای بانوان محسوب می‌شوند. سلوک و رفتار ایشان، نحوه ارتباط با همسر و فرزندان، تلاش ایشان برای پویایی محیط خانواده و تربیت فرزندان و ازخودگذشتگی برای اداره خانه، در بعد شخصیت فردی ایشان، فارغ از مقام عصمت قابل توجه است.

وی ادامه داد: متأسفانه بعد اجتماعی شخصیت حضرت صدیقه طاهره(س) کمتر مورد توجه واقع شده است. من اتفاقاتی که منجر به شهادت حضرت شده است را در راستای فعالیت اجتماعی ایشان تفسیر و تأویل می‌کنم. اینکه ایشان بعد از رحلت نبی مکرم اسلام(ص) به در خانه انصار و مهاجرین می‌رفتند و عبارات ایشان را یادآوری می‌کردند، قطعاً یک اتفاق اجتماعی است. قضیه فدک به طور قطع اقدامی سیاسی-اجتماعی است. خطبه حضرت زهرا(س) در مسجد و صحبت های ایشان در این مقطع، مبین ظهور اجتماعی جدی حضرت برای پیشبرد اسلام بوده است. حمایت ایشان از امیرالمؤمنین(ع)، فراتر از حمایت زن از شوهر و حتماً اتفاقی سیاسی و اجتماعی است. بنابراین زمانی که درباره حضرت صدیقه طاهره(س) صحبت می‌کنیم، باید با نگاهی جامع و فراگیر به موضوع توجه کنیم.

تلاش توأمان ستاد و صف برای ارتقای ماهیت کتابخانه‌های عمومی

رمضانی تصریح کرد: اینکه گفته می‌شود مرد از دامان زن به معراج می‌رود، تعارف نیست و مصادیق زمینی قابل تبیینی دارد. باید از وجود نازنین حضرت صدیقه طاهره(س) الگو بگیریم. گرامیداشت مقام زن به مناسبت سالروز ولادت چنین شخصیتی، برای زنان مایه فخر و مباهات است. رسول اکرم(ص)، امیرالمؤمنین علی(ع) و تمامی ائمه(ع) خود را مدیون حضرت زهرا(س) می‌دانند. ان‌شاءالله که برکات این روز بر همه زنان و مردان سرزمین ما، شیعیان، مسلمان و آزادگان جهان نازل شود.

دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور در ادامه اظهار داشت: بیش از ۶۰ درصد از همکاران ما را خانم‌ها تشکیل می‌دهند که عدد قابل توجهی است. در سطوح مدیریتی نیز نهاد در انتصاب بانوان در بین دستگاه‌های پیشرو قرار دارد. من نگاهی جنسیتی به این موضوع ندارم؛ چراکه از عدالت به دور است. معیار من توانمندی و استعداد است و به اعتقاد من با تقویت این نگاه، ظرفیت بانوان کارآمد و توانمند در عرصه سیاسی و اجتماعی نیز تقویت می‌شود.

وی خواستار افزایش اطلاعات سازمانی و اثرگذاری آن در رفتار و نحوه ابراز نظر همکاران شد و در خصوص درخواست‌های مطرح شده قول پیگیری و بررسی داد.

تلاش توأمان ستاد و صف برای ارتقای ماهیت کتابخانه‌های عمومی

رمضانی ادامه داد: ستاد وظیفه خدمت‌رسانی دارد. بنابراین خواهش بنده از همکاران این است که با وجود حجم کار زیاد و زمان محدود، در مواجهه با درخواست‌ها با سعه صدر در جهت پاسخگویی حرکت کنیم تا باری از مجموعه برداشته شود. افراد بعضاً ناراحت و تحت فشار هستند؛ دوست دارند جوابی بشنوند؛ شما کمک می‌کنید که آرامش پیدا کنند و امیدوار شوند. نحوه برخورد شما می‌تواند اثرگذار باشد. ما هم تلاش می‌کنیم که فرآیند را به سمت مکانیزه شدن ببریم تا باری از دوش همکاران برداشته شود.

دبیرکل نهاد ضمن تأکید بر لزوم استفاده از ظرفیت‌های موجود، گفت: باید ببینیم با داشته‌های امروزمان چقدر می‌توانیم بر اعضای کتابخانه‌ها بیافزاییم. در حال حاضر بیش از ۲ میلیون نفر در جامعه‌ای که حدود ۹۰ میلیون نفر جمعیت دارد، عضو فعال کتابخانه‌های عمومی هستند و درصد قابل توجهی از جامعه را می‌توان به کتابخانه‌های عمومی دعوت کرد.

وی تصریح کرد: برای اصلاح فضا، ابتدا باید به خودمان نگاه کنیم؛ بعد از آن ابتدا خود و سپس جامعه را اصلاح کنیم. برای افزایش حقوق کتابداران، ابتدا باید اهمیت فعالیت آنها را نشان بدهیم. اگر بی‌تفاوتی اجتماعی نسبت به کتابخانه‌ها اتفاق بیفتد، ماهیت ما تحت‌الشعاع قرار می‌گیرد. ماهیت ما نه با افزایش حقوق، بلکه با عملکرد، ارتباطات و ایفای نقش، تقویت می‌شود. منافع ما به هم گره خورده است و وجود ستاد به وجود کتابخانه وابسته است.

تلاش توأمان ستاد و صف برای ارتقای ماهیت کتابخانه‌های عمومی

دبیرکل نهاد اظهار داشت: خواهش من این است که ابهام و اختلاف نظرها را برطرف کنیم. صداقت داشتن و صراحت داشتن، امتیاز است. مشکل اساسی ما در کشور، گفتگو است. ما نیازمند توانمند شدن برای گفتگو هستیم. گفتگوی موفق آن است که در نهایت رضایت طرفین جلب شود ولو اینکه مواضع آنها تغییر نکرده باشد. متأسفانه در سطح جامعه گفتگوهای ناموفق بسیار داریم که مشکل‌ساز شده است. بنابراین باید مهارت‌های گفتگو را کسب کنیم و راه گفتگوی کارساز، راهساز و پیش‌برنده را یاد بگیریم.

وی سخنان خود را با خوانش بخشی از شعر سیدحمیدرضا برقعی در مدح حضرت فاطمه زهرا(س) به پایان رساند:

زنی آنسان که خورشید است سرگرم مصابیحش
که باران نام او را می‌ستاید در تواشیحش

جهان آرایه دارد از شگفتی‌های تلمیحش
جهان این شاه مقصودی که روشن شد ز تسبیحش

ابد حیران فردایش، ازل مبهوت دیروزش
ندانم‌های عالم ثبت شد در لوح محفوظش

چه بنویسم از آن بی‌ابتدا، بی‌انتها، زهرا
زمین زهرا، زمان زهرا، قدر زهرا، قضا زهرا

شگفتا فاطمه! یا للعجب! واحیرتا! زهرا
چه می‌فهمم من از زهرا و ما أدراک ما زهرا

تلاش توأمان ستاد و صف برای ارتقای ماهیت کتابخانه‌های عمومی

ارسال نظر

    • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
    • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
شما در حال ارسال پاسخ به نظر « » می‌باشید.
2 + 0 =